U bent hier:Home » Algemeen nieuws » Peter Snoodijk:”Ik zie altijd nieuwe kansen.”

Peter Snoodijk:”Ik zie altijd nieuwe kansen.”

Peter Snoodijk: “Ik zie altijd nieuwe kansen”. Hij is eigenaar van Autocenter Snoodijk in Axel. Hij is jarenlang voorzitter geweest van de ondernemersvereniging in Axel en nu nog steeds bestuurslid. Hij is een van de initiatiefnemers van het jaarlijkse Oldtimerfestival. Hij is mede-organisator van de open dagen van industrieterrein Drieschouwen-Zuid. En dat is nog lang niet alles, want hij is altijd enorm actief geweest in allerlei werkgroepen ter promotie van Axel, en houdt zich er nog steeds mee bezig. Hij ondervindt beperkingen na een hersenbloeding vier jaar geleden, maar zijn mentaliteit is onveranderd.

Zestien jaar geleden startte Peter Snoodijk zijn eigen autogarage aan de Buitenweg in Axel. Samen met zijn vrouw Jacqueline en monteur Guido lukte het hem al snel het bedrijf te doen floreren, en in 2004 betrokken ze het gloednieuwe pand op Drieschouwen. Zoon Onno en dochter Kim kwamen ook in het bedrijf, en Autocenter Snoodijk groeide snel door tot wat het nu is. Met twaalf medewerkers is Autocenter Snoodijk een volwaardig autobedrijf waar Peter trots op is. Zijn harde werk, enthousiasme voor het vak en gedrevenheid in ondernemen hebben zijn vruchten afgeworpen. “Ik vind het belangrijk om te staan voor een tevreden klant. Wij ontnemen zorg in mobiliteit. We hebben alles in huis om mensen op de weg te helpen en te houden.”

Kansen in Axel
Geboren Axelaar Peter Snoodijk blijft in zijn hart enthousiast voor Axel. Hij ziet altijd nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden op ondernemersgebied. “Waar ik ook ben, ik krijg altijd ideeën om iets op te zetten. Ik vind het altijd erg leuk anderen te helpen met nieuwe initiatieven. Gelukkig zien we in Axel nieuwe ondernemers. Er zijn nu weer vier nieuwe zaken die gaan beginnen, en dat in deze tijd. Dat is positief.” Het jaar 2013 is een bijzonder jaar voor Axel, want dan bestaat de stad achthonderd jaar. Daar wordt uiteraard een hoop aandacht aan besteed. “We gaan er een feest van maken. Het wordt een superleuk jaar voor Axel. Het zal ook wel een impuls geven. Iedere maand zal er iets georganiseerd worden door de horeca, verenigingen en ondernemers. Er staan een hoop evenementen op het programma en veel nieuwe dingen. We proberen positief in het nieuws te komen en te blijven.”

Stappen terug
Het optimisme en de gedrevenheid die hij uitstraalt wordt misschien wat getemperd door zijn “ziekte”, zoals hij het zelf maar noemt. De hersenbloeding op 1 mei 2008 heeft in een klap zijn leven totaal veranderd. Daar heeft hij stiekem wel veel moeite mee. “Ik moet dingen loslaten die ik graag doe. Dat valt tegen. Het is moeilijk om afscheid te nemen, om minder te doen.” Vooral in zijn bedrijf zou hij graag meer willen doen. Het voelt wel prettig dat heel zijn gezin het bedrijf runt. “Met die herseninfarct was het een geluk dat iedereen hier zat. Ik ben blij dat ik er nog bij betrokken ben.” In het ondernemersleven van Axel heeft hij ook wat stappen terug moeten doen, maar ook hier is hij nog steeds aanwezig en put hij vreugde uit wat hij nog wel kan doen voor Axel.

Oldtimers
Peters grote hobby is oldtimers. Hij is lid van diverse oldtimerclubs en bezoekt regelmatig oldtimerbeurzen in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Wat spreekt hem hier zo in aan? “De techniek van vroeger, het mechanische. Vooral van auto’s van rond 1900. Prachtig vind ik dat.” Zijn liefde voor oldtimers heeft er zesentwintig jaar geleden voor gezorgd dat het Oldtimerfestival Zeeuws-Vlaanderen werd opgezet. Het jubileumjaar 2011 was spannend en emotioneel voor Peter. Spannend omdat hij gefilmd werd voor een televisie-uitzending, en emotioneel omdat het de laatste keer was dat hij het evenement mee organiseerde.

Het leven gaat door
Organiseren en regelen zit hem in het bloed, al heeft hij heel wat stappen terug moeten doen. “Ik hou van het contact met mensen. Netwerken is helemaal mijn ding. Daar ben ik grote voorstander en liefhebber van, liefst met eten erbij”, grapt hij. “Ik heb in zoveel clubjes gezeten. Dat vond ik leuk, ook al was het druk. Mensen die het altijd druk hebben, daar kan altijd wat bij.” Het leven gebiedt soms dingen die we liever anders zouden zien. Accepteren is en blijft voor de meesten een moeilijk ding. Misschien lukt het Peter juist door zijn levendige ondernemersgeest en met wat hulp, vooral uit zijn omgeving, zich te concentreren op wat nog wel kan. Gelukkig is hij blij met zijn gezin en zijn bedrijf en voelt hij zich thuis in Zeeuws-Vlaanderen. De wetenschap dat hij nog steeds wat kan betekenen voor anderen en voor Axel, moet hem een hart onder de riem steken.

Voor meer informatie over Bosch Car Service Autocenter Snoodijk: www.snoodijkauto.nl.
Voor meer informatie over Axel 800 jaar: www.axel800.nl.

Over de auteur

Ronny Rammeloo
Hoofdredacteur

Ronny Rammeloo is de hoofdredacteur van de Eenhoornkrant.

Aantal artikelen : 11

© 2012 Eenhoornkrant.nl | Ontwikkeld door Converzo.nl

Scroll to top